Over Nana's catering

Onze vele vormen, kleuren en manieren van serveren

Voedsel is niet alleen een verzameling van verschillende ingrediënten die bedoeld zijn om de honger te stillen; voedsel is een van de tradities van de mensen geworden en een teken van hun ontwikkeling en evolutie; het heeft vele vormen, kleuren en manieren van serveren. Kookscholen zijn door de eeuwen heen talrijk geworden en elk heeft zijn eigen wetten en regels; sommige houden zich strikt aan de originele recepten, terwijl andere aanpassingen toestaan om een bepaalde maaltijd gezonder te maken.

De Iraakse keuken wordt gekenmerkt door de diversiteit en de grote verscheidenheid aan ingrediënten en omdat de Iraakse omgeving hoofdzakelijk landbouwrijk is met natuurlijke producten, biedt de Iraakse keuken een breed scala aan gerechten volgens de seizoenen. Daarnaast zijn er gerechten die betrekking hebben op bepaalde religieuze gelegenheden en afhankelijk van de gelegenheid in bepaalde soorten servies worden geserveerd.

De geschiedenis van onze keuken

Onze voorouders in het oude Mesopotamië, de Soemeriërs, lieten ons veel recepten gegraveerd op stenen borden (dit was toen het schrijven voor het eerst werd uitgevonden) die worden beschouwd als enkele van de vroegst bekende recepten. In die recepten legde de schrijver op professionele wijze uit hoe een gerecht werd bereid en met welke ingrediënten tot in de kleinste details.

In zijn boek “De oudste keuken ter wereld: Koken in Mesopotamië” schreef de Franse onderzoeker Jean Bottéro 25 recepten voor het bereiden van verschillende soorten vlees, waarbij de details van specerijen die met gegrild vlees werden gebruikt, nauwkeurig werden gespecificeerd. Het gebruikte vlees kan rood vlees van kalfsvlees, lam, gazelle, schapenvlees en kameel zijn en ook wit vlees van kip, duiven of eenden. Het is veilig om te zeggen dat het eerste kookboek werd geschreven in het oude Mesopotamië.

In het Abbassidentijdperk kreeg de Iraakse keuken onderscheidende kenmerken. De chefs in die tijd gingen tot op grote hoogte nieuwe gerechten bedenken om de Calif en zijn vrouwen tevreden te stellen; sommige gerechten zijn genoemd naar de vrouwen van de Calif omdat ze speciaal voor die vrouwen zijn gemaakt. Historici beschreef die schotels, zoals ze werden gekookt en gepresenteerd in hun beschrijving van Bagdad in die tijd.

De rol van ons eten

In onze huidige tijd heeft voedsel een grote betekenis in ons dagelijks leven; de familie verzamelt zich rond de tafel tijdens het diner, vrienden en zakenrelaties ontmoeten elkaar tijdens lunch of diner tafels, banden tussen mensen komen tot stand boven voedseltafels. Maaltijden hebben een andere functie dan alleen maar voldoen aan de behoefte om bij te tanken, het is sociaal mensen samenbrengen en genieten van gezelschap.

Het is om deze reden dat “Nana’s Catering Services” de Iraakse keuken met al zijn originaliteit presenteert en we zijn er zeker van dat het zal voldoen aan de waardering en de smaak van de Nederlander die bekend staat om open te staan voor de culturen en beschavingen van de andere landen.

Nana's catering op uw feest of evenement ?

Bent u op zoek naar een bijzondere catering voor uw feest of event? De gerechten die we bij Nanas Catering maken zijn een combinatie van smaken en specerijen uit de iraanse, iraakse en turkse keuken. Benieuwd naar wat we voor u kunnen doen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Onze gerechten

Onze vele vormen, kleuren en manieren van serveren

Abrikozen Stoofpot

Abrikozen stoofpot (zoet-zuur)

Rijst met tuinbonen

Linzen Kubba

Sperziebonen stoofpot